Wihamij • uw betrouwbare partner in pallets

Pallets voor de export (ISPM-15)

ISPM-15

Pallets die bestemd zijn voor export, binnen en buiten Europa, moeten aan extra strenge kwaliteitseisen voldoen. Wihamij kan uw pallets daarom voorzien van een zogenoemd Heat Treatment, zodat ze voldoen aan de eisen conform de ISPM-15.

Wij zijn aangesloten bij de Stichting Markering Houten Verpakkingen (SMHV registratienummer NL125) en voeren zelf op onze locatie warmtebehandelingen (Heat Treatment) uit, natuurlijk met een hout gestookte installatie. Ook verhitten we het hout minstens een half uur waardoor insecten en nematoden worden gedood. Een methode die is voorgeschreven door de International Plant Protection Convention (IPPC). Vandaar dat we het IPPC-merkteken aanbrengen op de pallets.

Risico

Door onze Heat Treatment bent u ervan verzekerd dat uw pallets voldoen aan de richtlijnen voor export. Steeds meer landen eisen namelijk ISPM-15 voor houten verpakkingen die bij import hun land binnenkomen. Zendingen met hout en houten verpakkingen die niet zijn voorzien van het ISPM-15-merkteken kunnen bij de grens worden tegengehouden, teruggestuurd of zelfs vernietigd. Een risico dat niet wil lopen en ook niet loopt als u onze pallets met het IPPC-merkteken aanschaft.

Alleen leveranciers die aangesloten zijn bij SMHV, en dat zijn wij, mogen het IPPC-merkteken aanbrengen op houten verpakkingen. Nog een bijkomend voordeel: ondernemingen die opgenomen zijn in het register van SMHV hoeven bij facturen geen apart behandel- of ander certificaat te verstrekken. Dat maakt het voor u eenvoudiger. Kijk voor meer informatie op www.smhv.nl.

Controle

Bent u op zoek naar een pallet voor de export? Neem dan geen risico en kies voor een pallet met ISPM-15-teken van Wihamij. Wij worden twee keer per jaar gecontroleerd en staan garant voor de beste kwaliteit. Tot ver over de grens.

Wihamij • Bizonder in Pallets

Nieuwe of gebruikte pallets kopen of verkopen? Neem vrijblijvend contact met ons op.